Innlogging Foreldre

Bever/Flokk (1.-4.klasse)

Bever/Flokken – eller småspeideren – er et tilbud for barn i 1.-4.klasse.

MØTESTED: Siggerud speiderhus (ekornveien 4)

MØTETID: Hver onsdag kl 17:30-18:30. Se kalender for datoer HER.

AKTIVITETER: Aktivitetene i flokken tilpasses den barnegruppen som til enhver tid er med. Det vil si at dersom barna er interesserte i for eksempel dyrespor, så jobber vi ut i fra det. Er barna interesserte i stjernene, så jobber vi med aktiviteter rettet mot stjernebildene og andre himmellegemer. Vi bruker Jungelboken som hovedramme i flokken, og flokkleder kalles Akela, og i dagligtalen kalles flokken også for ulveflokken. Det fortelles historier fra Jungelboken, og vi knytter aktivitetene opp mot denne. Vi benytter friluftsliv og lek som under-ramme og metode i speiderarbeidet for disse aldersgruppene.

Erfaringene og aktivitetene er lagt opp på prinsippet til speiderens grunnlegger, Sir Robert Baden-Powell, med «learning-by-doing». Det vil si at vi ikke underviser i speideren, men lærer bort gjennom lek og veiledning, og barna vil i størst mulig grad erfare ved selv å gjøre.

I flokken har vi en dagstur i forbindelse med en helg ca hver 2./3. måned, hvor familie og søsken er hjertelig velkomne til å være med. Det er også en overnattingstur i halvåret + en ekstra overnattingstur i forbindelse med Småspeidernes dag, som er i regi av Follo Krets. Det arrangeres også vinteraktivitetsdag en søndag i månedskiftet januar/februar i regi av kretsen.

Du kan lese mer om speiderarbeidet i flokken på speiderbasen.no 

Please publish modules in offcanvas position.